Info en tarieven

Info en tarieven

Waarom wel een fotograaf inhuren bij je huwelijk maar niet bij de geboorte van je kindje? Terwijl dat toch de mooiste dag van je leven is. Als geboortefotograaf leg ik de geboorte van jullie baby van a tot z vast op beeld en schrift, zowel thuis als in het ziekenhuis. Door middel van foto’s en jullie verhaal beleven jullie de geboorte keer op keer opnieuw. “Ik kan me nauwelijks iets herinneren van mijn bevalling, maar dankzij jouw foto’s zie ik mijn kind geboren worden. Zo dierbaar dit geboorteverhaal”, aldus een moeder.

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jullie of bij mij thuis, bespreken we vragen als: Waar ga je bevallen, wat wil je liever niet op de foto en wanneer neem je met mij contact op, goed door. Vanaf 38 weken sta ik 24 uur per dag stand-by. Vanaf het moment dat de bevalling goed op gang is, kom ik jullie kant op. Tijdens de bevalling ben ik bijna onzichtbaar aan het werk en breng ik de emoties, de details en nog meer in beeld op papier en camera. En uiteraard kan ik ook een verpleegkundige roepen of een glaasje water halen als dat nodig is.

Na de geboorte blijf ik nog een aantal uur aanwezig om de eerste uurtjes van jullie wereldwondertje vast te leggen, eventueel met de kraamvisite. Zo hoeft de partner geen foto’s te maken en kan zich tijdens de hele bevalling op de mama richten. Want zij heeft jou heel hard nodig!

Mijn werkgebied is vanaf Purmerend max anderhalf uur rijden. Zo werk ik veel in Amsterdam, Hoorn, Zaandam, Alkmaar, Utrecht, Amstelveen en Haarlem en dan zowel thuis als in het ziekenhuis.

Wil je toch liever de bevalling zonder mij doen maar wel de eerste momenten graag vastgelegd hebben, dan kun je kiezen voor een Welkom op de wereldshoot. Hierbij begin ik te fotograferen als de baby geboren is en leg daarna de eerste uren vast. Deze shoot kan uitsluitend in Purmerend en 30 kilometer omtrek.

Voor meer informatie, vul het contactformulier in bij Contact en ik neem zo snel mogelijk contact met jullie op. Het is raadzaam om op tijd een geboortereportage te boeken.

Ik ben mede-oprichter en bestuurslid van de professionele beroepsvereniging voor geboortefotografen in Nederland en België, Geboortefotografen.com Privacy van medisch personeel staat bij ons bovenaan. Ook ben ik aangesloten bij de International Association of Professional Birth Photographers en bij Master Photographers Network (MPN). In 2018 heb ik mijn Brons Master gehaald bij de MPN met een serie over geboortefotografie voor een internationale jury. Hiermee ben ik de eerste geboortefotograaf in Nederland die dit behaald heeft. 

 

Een selfie van de geboortefotograaf Sandrinos uit Purmerend op de ok

 

Tarieven

Ik werk met verschillende pakketten, maar een complete geboortereportage is er al vanaf 1095 euro, inclusief een mini-album.

Een Welkom op de Wereld reportage kost 695 euro inclusief een mini-album en een ruime selectie foto’s in hoge resolutie.

Voor meer informatie over de verschillende pakketten kun je contact met mij opnemen via het contactformulier.

 

Veelgestelde vragen

-Wat is je werkgebied?

Ik werk vanaf mijn woonplaats Purmerend tot anderhalf uur rijden voor de geboortereportages. Zo werk ik veel in Amsterdam, Purmerend, Alkmaar en andere plaatsen in Noord-Holland, maar rijd ook naar Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland en een deel van Friesland. De Welkom op de wereldshoot is alleen in Purmerend en directe omgeving te boeken (30 km).

-Mag ik ook bellen als de bevalling voor de 38 weken begint?

Ja, sterker nog, je moet me bellen! Ik ben vanaf 38 weken 24 uur oproepbaar, maar als de bevalling eerder begint en ik ben beschikbaar, dan kom ik uiteraard gelijk die kant op. Mocht ik niet kunnen, dan kan ik een van mijn collega’s van de beroepsvereniging Geboortefotografen.com direct oproepen via een noodapp.

-Merken we dat je er bent?

Ik kan mezelf niet onzichtbaar maken, maar jullie hebben bijna niet in de gaten dat ik er ben. Regelmatig vragen de moeders zich hardop af of ik er nog wel ben! En ook het medische personeel heeft vaak niet eens in de gaten dat ik in een hoekje zit

-Gebruik je onze foto’s ook voor op social media en je website?

Tijdens het kennismakingsgesprek leg ik altijd uit dat ik met een contract werk waarin de wederzijdse afspraken goed staan vermeld. Daarin staat ook onder andere dat ik nooit zonder jullie toestemming een foto online plaats. Ik vraag het na verloop van tijd altijd of ik iets mag delen (het is voor mij mooi promotiemateriaal) en zo ja, dan laat ik eerst zien welke foto’s. Willen jullie de hele reportage liever privé houden, dan respecteer ik dat altijd.

-Mijn partner houdt niet zo van op de foto gaan. Moet hij dan tijdens de geboorte ook nog op jou letten?

Alsjeblieft niet! Geboortefotografie is zoals het is. Het is op een documentaire wijze vastleggen van wat er gebeurt, zonder dat je ingrijpt of gaat regisseren. Dus er staan ook wel eens handen of delen van andere mensen op de foto. Het is zoals het is. En dat maakt het ook zo mooi en zo echt. Helemaal op het einde, als ik wegga, wil ik wel eens één geposeerde familiefoto maken, maar dat is dan ook alles.